Mitropolia Basarabiei

Site fondat cu binecuvântarea I.P.S. Petru de Bălţi, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor

Întru mulţi ani, Stăpâne!

Posted By on 25 octombrie 2012

Ziua de 24 octombrie a fost pentru clericii şi credincioşii Mitropoliei Basarabiei o zi de sărbătoare. În această zi la Sediul Mitropolitan din Chişinău au fost prezenţi mai multă lume pentru a-şi felicita arhipăstorul cu ocazia zilei de naştere. Angajaţii administraţiei Mitropolitane, consilierii mitropolitani, preoţi şi credincioşi au urat Întâistătătorului Mitropoliei Basarabiei ani mulţi cu sănătate, păstorire îndelungată, răbdare şi putere pentru a rezista şi în continuare atacurilor îndreptate împotriva Mitropoliei Basarabiei şi a Înaltpreasfinţiei Sale. Întreaga asistenţă i-au intonat „La mulţi ani”.

Înaltpreasfinţitul Mitropolit şi Exarh Petru a mulţumit pentru felicitare şi a subliniat: „De la bun început de când am reactivat Mitropolia Basarabiei am fost conştient că nu-mi asum o misiune uşoară, dar am pornit la acest drum cu ajutorul lui Dumnezeu. Şi în această perioadă am simţit permanent ajutorul Lui şi a Maicii Domnului. La acest popas aniversar aduc mulţumiri Bunului Dumnezeu pentru binefacerile Sale revărsate asupra neputinţei mele. Slavă lui Dumnezeu pentru toate, şi pentru cele bune şi pentru cele mai puţin bune. Situaţii au fost diferite. Şi persoane diferite am întâlnit. Duplicitatea este şi aceasta o caracteristică a unora. Dumnezeu să-i aibă pe toţi în paza Sa. Mulţumesc celor care au fost alături în momentele de încercare. Noi, cu ajutorul lui Dumnezeu, vom continua să ne facem datoria, atât cât va fi voia Lui. Dumnezeu să ne ajute”.

Domnul colonel Danicu Tanasă, ataşatul militar al Ambasadei României la Chişinău a transmis felicitarea Ministrului Apărării Naţionale al României pentru Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei, cu ocazia sărbătoririi zilei de naştere.


Comments

Comments are closed.