Mitropolia Basarabiei

Site fondat cu binecuvântarea I.P.S. Petru de Bălţi, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor

Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei s-a întâlnit cu primarul de Bucureşti

Posted By on 18 octombrie 2012

La 17 octombrie, Înaltpresfinţitul Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor a primit în audienţă, la Reşedinţa Mitropolitană din Chişinău, pe domnul Sorin Oprescu, primarul general al oraşului Bucureşti.

Înaltpresfinţitul Petru l-a felicitat pe dl Sorin Oprescu cu obţinerea, în vara acestui an, a unui nou mandat de primar al Bucureştiului şi i-a vorbit înaltului oaspete despre viaţa şi activitatea Mitropoliei Basarabiei. Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei s-a referit şi la problemele cu care se confruntă instituţia eclesiastică românească din Republica Moldova.

Dl primar de Bucureşti i-a vorbit Întâistătătorului Mitropoliei Basarabiei despre vizita domniei sale în Republica Moldova şi despre dorinţa sa de a amenaja la Chişinău un parc. Înaltpresfinţitul Petru a propus înaltului oaspete ca în spaţiul viitorului parc să fie înălţată şi o capelă. Iniţiativă a fost acceptată de dl Sorin Oprescu.

Întâlnirea a decurs într-o atmosferă frăţească.

În 2011, Mitropolitul şi Exarhul Petru l-a decorat pe dl Sorin Oprescu pentru „faptele sale de bun creştin” cu distincţia Mitropoliei Basarabiei, „Crucea Mitropoliei Basarabiei pentru mireni”.


Comments

Comments are closed.